Over Mij

Wie/wat is dingvaninge?
(mocht je geen tijd / zin of wat voor reden ook hebben om het hele verhaal te lezen, onderaan de pagina staat een korte samenvatting 😉 )

Ik ben een (misschien té) creatief brein, die haar ideeën overal oppikt en bedenkt hoe ze het zelf kan maken. Zo ben ik in 2011 begonnen met haken, tijdens mijn eerste zwangerschap. Noem het nesteldrang, maar ik heb heel wat gemaakt in die periode. Kort daarop (her) ontdekte ik de naaimachine die ik nog had staan. Hierdoor ontstond ook ingeding, door een levensgebeurtenis maakte ik omslagdoeken voor de aller kleinsten om te verkopen. Een deel van de opbrengst ging in de vorm van omslagdoeken en knuffeltjes naar Neonatologie I.C..
Naast de ambachten haken en naaien, ontwikkelde ik ook mijn technische (lees:nerd) kant. Ik was van mening dat er geen ontkomen was aan een webshop, om mijn omslagdoeken aan de man te brengen. Uren, dagen, weken en nachten heb ik mij hierin verdiept. En ja hoor, een mooie website als resultaat. Daarnaast ben ik ook fan van Excel en kwam ik in contact met een bedrijf die naast horeca, ook huisje verhuurde. De administratie hiervan gebeurde volledig met de hand op papier. Ik vond dat dit toch echt ander kon en dook in de wereld van formules in Excel en ontwikkelde een excel document, waarmee de administratie van deze huisjes, redelijk eenvoudig, op de computer of ipad gedaan kon worden. En van het een, kwam het ander. Meerdere websites volgden, voor een verloskundige, een bouwbedrijf en een boekingswebsite om offertes aan te vragen voor activiteiten. Ook in excel maakte ik een automatisch rooster voor mijn team in de wijkverpleging en een werkdocument voor ons eigen bedrijf om eenvoudig offertes en facturen te maken.
Naast de technisch creatieve kant, verloor ik de ambachten ook zeker niet uit het oog. Ik kwam in aanraking met ruwe wol, waardoor ik leerde spinnen, wol kaarden, natvilten, droogvilten en vilten in de wasmachine (ja, dat kan ook :). Samen met mijn schoonzus bedachten we het concept om van oude materialen nieuwe producten te maken. De vele vuilniszakken vol met oude kleding, werd (en word nog steeds) vermaakt tot allerlei moois. Recent heb ik mij nog het borduren, macramé, papier maché en naaien met de hand aangeleerd.
Vergeet ik bijna nog dat ik ook graag in huis zo creatief mogelijk ben, eigenlijk altijd met als doel geld uit te sparen. Zo staat er in ons huis een steigerhouten poef op wielen, een opbergkast op wielen van 2 keukenkastjes, een mooie wandkast om de schuifdeur heen en hoop ik binnenkort op een kast van aardappelkisten in onze bijkeuken. Hier komt de handigheid van mijn man dan ook wel om de hoek kijken.
Mijn hoofd zit vol ideeën om nog te gaan maken. Als je deze hersenspinsel van mij wil (proberen) te volgen, geeft mijn pinterest profiel misschien wat inzicht.  Ook via deze blog wil ik je een kijkje geven in mijn creatieve wereld. Reacties en vragen zijn altijd welkom!

Veel plezier!

Lieve groet,

Inge

 

Samenvatting
Een (misschien té) creatief brein, die bij veel denkt; “dat kan ik ook”. Zo heb ik mijzelf leren haken, breien, naaien, spinnen, kaarden, natvilten, droogvilten, vilten in de wasmachine, borduren, macramé, papier mache aangeleerd. Maar ook heb ik een technische creatieve kant, die tot uiting komt in verschillende websites maken en verschillende excel documenten. In deze blog geef ik een kijkje in mijn creatieve brein (met enig overzicht is mijn doel) en hoop ik te inspireren. Veel plezier!

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s